maanantai 27. huhtikuuta 2015

PYTINKI-MESSUT 2015


Ajatuksia Pytinki-messuilta

Seinäjoki Areenalla järjestettiin jälleen kerran perinteiset Pytinki-messut 27.-29.3.2015. Upankatulaiset olivat menossa mukana, lapsiparkkia järjestämässä. Miia ja Tiia muistelevat alla messukokemuksiaan.


Kilpikonna-asu. Kuva: Minna Niemi.
Pytinki-messut  27.-29.3.2015

Olimme upankatulaisten kanssa Pytinki-messuilla pitämässä lapsiparkkia.
Pytinki-messut ovat aidot rakennusmessut, jotka keskittyvät rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Pytinki-messujen kokonaiskävijämäärä oli 23 150.

Messuilla oli mukavaa. Tykkäsin erityisesti siitä, että sain pitää seuraa mukaville lapsille.  Lapsiparkki oli kivasti sisustettu ja paikka oli värikäs. Siellä oli riittävästi tekemistä lapsille: värityskuvia, erilaisia leluja ja mahdollisuus tehdä pinssin. Pinssiin sai tehdä olemassa olevan kilpikonnan kuvan tai sitten piirtää itse omanlaisen kuvan.

Lasten kanssa leikittiin, heidän kanssa piirreltiin ja väriteltiin värityskuvia, luettiin satuja, tehtiin pinssejä... Kaikenlaista! Lapsista pidettiin huolta, he eivät päässeet satuttamaan itseään.  


Opiskelijoita oli lapsiparkissa sen mukaan, paljonko lapsia parkissa oli. Osa opiskelijoista kävi välillä mahdollisuuksien mukaan kiertelemässä, kun tuntui, että opiskelijoita oli liikaa yhtä aikaa paikalla. Saimme ruoka-ja kahviliput, joten nekin kävimme käyttämässä.

Myös messuilla kiertely oli todella hauskaa. Sai tavata julkkiksia, kuten huutokauppakeisarin. Ruoka oli hyvää, pidin siitä. Ei ollut tavallista ruokaa mitä yleensä saa syödä. Kilpikonna-asu oli hauska.

Keräsin tietysti myös karkkia. Nyt minulla on pussillinen karkkia. Nam!
Minulla oli kissa-asu päällä. Tämmöinen karvaliivi, jossa oli korvat. Olin tietysti piirtänyt kasvoihini viikset ja mustan nenänpään.

Lapsiparkissa puuhailua. Kuva: Sirpa Kallionpää.

Rakastin kiertelemisessä sitä, että minua tervehdittiin, minut huomattiin ja minulle hymyiltiin. Normaalisti kukaan ei huomaa minua. Tuli todella hyvä mieli.

Päivä meni nopeasti, vaikkei lapsia koko aikaa ollutkaan. Paikan purkaminen sujui nopeasti ja vaivattomasti.

Teksti: Miia Holma
2.vuoden kodinhuoltajaopiskelijaPytinki-messut 29.3.2015

Olimme Upankadun opetuspisteen 1.vuoden opiskelijoiden kanssa Seinäjoki Areenalla pitämässä Pytinki-messuilla lapsiparkkia. Minä olin vuorossa sunnuntaina 29.3.Mari ja Venla pääsivät Mikko Kuustosen kanssa
samaan kuvaan. Kuva: Sohvi Peltokangas
Värittelin lasten kanssa tulostuskuvia. Pääsin myös kiertelemään messuilla eri puolilla kojuja.

Siellä saatiin käydä syömässä lounas ja iltapäiväkahvia juotiin myös. Julkisuuden henkilöitäkin tuli jonkun verran bongailtua, olisin halunnut ottaa kuvan Mikko Kuustosen kanssa.

Messuilla oli mukavaa ja kivaa piirsimme, teimme pinssejä, leikkimme, pelailimme lasten kanssa.

Teksti: Tiia Ketola 6W13KOH


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti