tiistai 15. syyskuuta 2015

VIERAILULLA ILKASSA


Kolmoset Ilkan toimituksessa

 

Yhteistyö Ilkan ja Pohjalaisen Koululinkin kanssa jatkui myös seuraavalla viikolla, kun kolmosvuoden opiskelijat pääsivät tutustumaan maanantaina 14.9.2015 Ilkan toimitukseen Koulukadulle. Alla on opiskelijoiden ajatuksia vierailusta ja terveisiä Ilkan väelle.

 

Vierailulla Ilkassa

Olimme luokan kanssa 14.9.2015 vierailemassa Ilkan toimituksessa.  Koululinkki Kati Katajamäki kertoi aluksi toimittajan työpäivästä ja mitä pitää opiskella esimerkiksi, että pääsee toimittajaksi ja lehtikuvaajaksi. Puheen jälkeen menimme kiertämään toimituksessa.

Kyselimme lehtikuvaajien työstä, graafikko näytti hieman omaa työtänsä ja uutispäällikkö kertoi myös omasta työstänsä.

Erityisesti jäi mieleen graafikon työ. Työ näytti mielenkiintoiselta. Lehtikuvaajat Harri Toivola ja Kari Löfhjelm jäivät myös heidän hyvillä huumorintajuillaan mieleen.

Ella

 

Vierailulla Ilkassa

Olimme eilen 14.9.2015 luokan kanssa Ilkan toimituksessa. Aluksi menimme Alkio-saliin (nimetty Santeri Alkion mukaan) ja saimme keksiä ja mehua ja päivän Ilkan. Kuuntelimme mielenkiinnolla, kun Kati Katajamäki kertoi lehden tekemisestä ja painamisesta.
 
Kuunneltuamme juttuja jonkin aikaa, lähdimme kiertelemään Ilkan toimitukseen ja saimme nähdä erilaisia pisteitä. Tapasimme muun muassa graafikon, lehtikuvaajia, toimittajia jne. Paikka oli siististi sisustettu ja erityisesti palaveritila näytti mielenkiintoiselta. Siellä oli mukava sohva ja erilaisia lehtiä. Tosiaan, paikasta jäi hyvä fiilis ja tuntui, että olimme tervetulleita käymään. Kukaan ei näyttänyt siltä, ettei olisi tykännyt meidän tulostamme. Mielenkiintoisinta oli se, että sai kuulla lehtikuvaajien työstä ja nähdä heidän ottamiaan kuvia ja he kertoivat kokemuksistaan. Kamerat ja tila näytti hienolta. Siellä todellakin viihtyi. Se oli mielenkiintoista, koska olen kiinnostunut valokuvaamisesta, vaikken sitä itse juurikaan harrasta, koska en omista hienoja kuvauslaitteita. Kaikki oli uutta. Oli hieno kokemus päästä käymään siellä.

Miia

 

Vierailulla Ilkassa

Olimme tiistaina 14.9.2015 Ilkassa tutustumassa. Menimme aluksi Kati Katajamäen perässä Alkio-saliin kuuntelemaan, mitä töitä Ilkassa tehdään, että lehti saadaan aamuksi lukijoiden kahvipöytään.  Sen jälkeen lähdimme kiertelemään Ilkan toimitusta. Siellä oli tosi mielenkiintoista, rauhallista ja mukavaa.

Kaikista mielenkiintoisinta siellä oli lehtikuvaajat Harri Toivola ja Kari Löfhjelm.  He kertoivat mielenkiintoisimmista kuvauspaikoista meille ja mikä on työssään parasta. Myös graafikolla oli tosi mielenkiintoinen työ.

Mieleeni jäi graafikon näyttämät piirustukset, mitä hän oli tehnyt. Myös lehtikuvaajien kertomat kuvauspaikat jäivät mieleen. Toinen heistä oli käynyt erakon mökillä. Matkaa lähimmälle postilaatikolle oli 40 km, ajomatka mökille saattoi kestää hyvinä säinä neljä tuntia ja huonoina viisi tuntia tai kauemmin.

Ja saimme myös tietää, kuka kirjoittaa Ilkkaan Leevi Lukutoukka -palstaa. Kierroksesta jäi tosi hyvä mieli. Kati osasi tosi hyvin kierrättää ja kertoa asioita.

Laura

 

Ilkan toimituksessa

Olimme tutustumassa Ilkan toimituksessa maanantaina 14.9.2015. Olimme aluksi Alkio-salissa kuuntelemassa Koululinkki Kati Katajamäkeä, hän kertoi, miten lehti tehdään alusta loppuun.

Sen jälkeen lähdimme kiertämään toimitukseen Kati Katajamäen johdolla. Kävimme ensin jututtamassa kuvaajia, heidän nimensä olivat Harri Toivola ja Kari Löfhjelm. Harri Toivola kertoi ikimuistoisesta kuvauskeikasta.

Tapasimme myös graafikon, joka kertoi, miten hän piirtää kaikki grafiikat lehteen. Viimeisenä tapasimme uutispäällikön ja hän kertoi, milloin toimituksessa on kiirettä ja milloin ei.

Mielenkiintoisinta oli nähdä graafikon työtä.

Uutta oli se, kun näin, miten graafikko tekee piirrokset lehteen sekä muiden tehtävät. Sekin selvisi, että Santeri Alkio oli Ilkan 1. päätoimittaja ja Ilkan perustaja.

Minulla jäi hyvä mieli. Kiitos Kati Katajamäelle hienosta esittelystä.

Tiia

 

Vierailulla Ilkassa/Ilkan toimituksessa

Olimme aluksi Alkio-salissa ja kuulimme siellä Ilkan historiasta. Alkio-sali oli saanut nimensä Santeri Alkiolta, joka oli entinen päätoimittaja Ilkassa ja Ilkan perustaja.

Kävimme myös katsomassa kuvaajia ja lehden tekijöitä, mm. Ilkan taittajia. Koulunlinkki Kati Katajamäki kierrätti meitä. Lehtikuvaaja Harri Toivola kertoi ikimuistoisesta kuvauskeikasta ja näytti hienoja kuvia. Siellä oli myös toinen kuvaaja nimeltään Kari Löfhjelm kertomassa kuvaajan työpäivästä.

Oli kiva kuulla, mitä Ilkan työntekijät kertoivat työstään Ilkassa.

Liisa

 

Palaute vierailusta Ilkassa/Ilkan toimituksessa

Olimme koulusta maanantaina 14.09.2015 vierailulla Ilkan toimituksessa, toimitusta meille esitteli koululinkki Kati Katajamäki.

Kävimme aluksi Alkio-salissa, sali on saanut nimensä Ilkan perustajan ja ensimmäisen päätoimittajan Santeri Alkion mukaan.

Vierailusta mieleeni jäi erityisesti graafikon työpiste, jossa hän esitteli työtään. Mieleeni jäivät myös vekkulit kuvaajat Harri ja Kari, jotka esittelivät valokuvausta. Toimituksessa tunnelma oli mukava ja asioista sai paljon infoa. Olin tyytyväinen näkemääni ja kuulemaani.

Janne

 

Vierailulla Ilkassa/Ilkan toimituksessa

Maanantaina 14.9.2015 olimme koulusta päin tutustumassa Ilkan toimituksessa. Ensimmäisenä menimme Alkio-saliin, jossa koululinkki Kati Katajamäki kertoi meille, kuinka lehti tehdään. Sitten Kati opasti meitä, kun menimme kiertelemään toimitukseen.

Ensin pääsimme tapaamaan lehtikuvaajat, Harri Toivolan ja Kari Löfhjelmin. Siellä Harri kertoi meille hänen ikimuistoisen kuvauskeikkansa. Sen jälkeen tapasimme graafikon, joka kertoi, mitä hän piirtelee ja kuinka hän piirtelee erilaisia grafiikoita lehteen. Viimeisenä tavattiin uutispäällikkö, joka kertoi, millaisia päiviä toimituksessa on, milloin on kiireistä ja milloin ei ole.

Siellä oli mukavaa vierailla. Mieleen jäi kaikki mahdolliset jutut, joista puhuimme kiertelyn aikana. Oli kiva nähdä, millaista toimituksen työ on. Koska aina, kun lehti saapuu aamulla, on tullut välillä mietittyä, että miten uutiset päätyvät lehteen. Jäi hyvä mieli vierailusta. Tuollaisia vierailuita saisi olla useimminkin.

Kiitos Kati, kun saimme vierailla ja kierrellä Ilkan toimituksessa. Oli kiva nähdä, että millaista on olla toimituksessa ja minkä näköistä siellä oli.

Sohvi

 

Opiskelijat vierailulla Ilkan toimituksessa

Kävimme Ilkan toimituksessa 14.9. tutustumassa, millainen paikka se on ja mitä siellä tehdään.  Kati Katajamäki esitteli luokalle, mitä missäkin on Ilkan toimituksessa. 

Ensimmäisenä olimme Alkio-salissa ja kuulimme myös salin nimen historiasta. Sali on nimetty Santeri Alkion mukaan. Santeri Alkio oli Ilkan perustaja ja ensimmäinen päätoimittaja.

Kati kertoi mitä esim. toimittaja tekee työpäivänsä aikana ja myös mitä muut Ilkan työntekijät tekevät ja millaiset työajat ovat. 

Tapasimme lehtikuvaajat Harri Toivolan ja Kari Löfhjelmin. Näimme Ilkan toimituksessa myös uutispäällikön ja graafikon, jotka myös kertoivat, mitä tekevät ja millaista työtä tekevät. Graafikko myös näytti, millaista työtä oli työn alla sillä hetkellä. Harri Toivolla kertoi, mikä oli erikoisin kuvauskeikka. Keikka oli Lapissa, jossa hän matkusti paikallisen kanssa tapaamaan erakkoa. Erakon mökki sijaitsi keskellä erämaata, 40 km päässä oli lähin pistorasia ja postilaatikko. Matka tehtiin erakon luokse moottorikelkalla ja matkan kesto oli 5 tuntia ja 30 minuuttia. Ja vuodenaikana tietysti oli talvi.

Ilkan toimituksessa kerrottiin niin paljon uutta, että kaikki olivat kiinnostavia asioita. Mieleen jäi erityisesti se, kun sai nähdä, millainen paikka oli oikeasti Ilkan toimitus sisältäpäin ja mitä siellä tapahtuu. Tekisi mieli käydä siellä uudelleen.

Mari

VIERAILULLA ILKAN TOIMITUKSESSA

Olimme vierailulla Ilkan toimituksessa maanantaina 14.9. Paikka sijaitsee Seinäjoen keskustassa.

Tutustuimme toimituksessa kuvaamoon, erilaisiin uutisten aihepiireihin sekä tekstinkäsittelyyn. Saimme myös tutustua Ilkan henkilökuntaan, joka vaikutti oikein mukavilta. Vierailu oli minusta mielenkiintoinen ja pidin erityisesti kuvaamossa kuvien katselusta. Mieleeni ei jäänyt vierailusta mitään erityistä, mutta tämä oli hieno mahdollisuus.

Julia
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti