maanantai 22. helmikuuta 2016

KIRJASTOSSA VIERAILEMASSA

Ykkösvuoden opiskelijat kävivät maanantaina 8.2. vierailulla Seinjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa - tutustuminen ja tiedonhaku mielessä. Tässä opiskelijoiden ajatuksia vierailusta ja terveisiä kirjastonhoitaja Elina Hokkaselle esittelystä:


VIERAILU KIRJASTOSSA

 
Seinäjoen kaupunginkirjastossa oli kiva käydä, oli kiva kuulla, mitä kirjastosta löytyy ja tapahtuu. En ole ennemmin tiennyt, että sieltä löytyy paikka, missä voi soittaa (bändihuone) ja että siellä edes tapahtuu jotain - esimerkiksi nuorten ja lasten elokuvahetkiä kerran viikossa.

Sain myös tietää, että kirjastossa järjestetään paljon tapahtumia ja että sieltä voi lainata koulukirjoja tai lauta- ja tietokonepelejä. Kiinnostavaa oli kuulla, mitä kirjastosta löytyy: esimerkiksi cd:tä, pelejä, kirjoja ja elokuvia. Minun mielestäni Elina vaikutti mukavalta ja kirjastossa viihtyi, aika kului tosi nopeasti.

 
***

 
Oli kiva käydä Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa. Oli mukavan rento äidinkielen tunti.

Aluksi kokoonnuimme kaikki aulaan odottamaan. Siitä menimme ATK-luokkaan, siellä kirjastonhoitaja näytti Seinäjoen kirjaston nettisivuja, mitenkä voidaan vaihtaa kirjastokortin salasana, mitenkä voi hankkia uuden kirjastokortin, jos se on mennyt hukkaan, kirjastossa on myös erilaisia tapahtumia, esim. nuorten elokuvailtoja, lapsille järjestetään satutuokioita.

Seinäjoen kaupunginkirjaston kokoelma koostuu yli 400 000teoksesta. Kirjojen lisäksi sieltä voi laitana esim. elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, koulukirjoja, valokuvia, yms…

Kirjastossa on kaksi erinimistä kirjastopuolta: Apilan puoli ja Aallon puoli. Kirjastonhoitaja Elina Hokkanen kertoi selvästi ja kuuluvalla äänellä.

 
***

 

Kävimme Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa 8.2. Käynti oli mielenkiintoinen, sillä sain tietää paljon uutta kirjastoista, muun muassa sen, että Seinäjoen pääkirjasto Apilan lisäksi Seinäjoella on kuusi muutakin kirjastoa: Aallon kirjasto, Nurmon kirjasto, Peräseinäjoen monipalvelukirjasto, Ylistaron kirjasto, Keski-Nurmon kombikirjasto, Törnävän kirjasto sekä kaksi kirjastoautoa, Ilo ja Ykä. Sain myös tietää, miten haetaan ja löydetään kirjoja.


Kirjastonhoitaja esitteli meille paljon paikkoja kirjastossa, mm vanhan kirjaston alueita. Hän myös kertoi, että kirjastosta saa lainata pelejä, kirjoja, levyjä, dvd:itä ja sähköisiä kirjoja sekä käydä soittamassa soittimia. Kirjastossa näytetään myös elokuvia.


Meitä kierrättävä Elina Hokkanen oli hyvin ystävällinen ja osaava.


***

 
Oli mukavaa ja mielenkiintoista käydä Seinäjoen kirjastossa. Sain uutta tietoa erilaisista asioista, kuten että siellä näytetään elokuvia ja voi myös käydä kokeilemassa erilaisia soittimia.  Kirjastosta voi lainata myös sähköisiä kirjoja. Kirjastovirkailija esitteli meille erilaisia paikkoja ja tiloja. Kirjastovirkailija oli ystävällinen ja kertoi hyvin kirjastoon liittyvistä asioista.

 
***

 
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa oli ihan kiva vierailla. Oli erilainen äidinkielen tunti. Minun mielestäni oli kiva kuunnella asioita, mitä kirjastonhoitaja puhui meille atk-luokassa.

Sain selville, että Seinäjoen kaupunginkirjaston kokoelma koostuu yli 400 000 teoksesta. Kirjojen lisäksi kokoelmassa on musiikkiaineistoja, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, valokuvia, äänikirjoja, kielikursseja ja erityisryhmien aineistoja ja myös voi lainata kirjastosta mitä haluaa. Mielenkiintoista minun mielestäni oli saada tietää, että kirjastossa järjestetään nuorten iltoja. En oikein tiennyt niistä mitään aiemmin. Kirjastonhoitaja Elina Hokkanen esitteli hyvin kirjaston sääntöjä ja paikkoja, mitä kirjastossa oli yms. Oli mukava kirjastonhoitaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti