tiistai 2. helmikuuta 2016

TARINOINTIA


Äidinkielentunneilla oli aiheena ohjattu kirjoitelma, jossa kirjoitettiin tarinaa annetun ohjeen mukaan. Tässä erään opiskelijan mainio tarina.
 
Kristan laivamatka

 
Krista on 18-vuotias nuori nainen. Hänellä on punertavat, pitkät ja paksut hiukset. Krista on melko pitkä ja hänellä on taivaan siniset silmät. Krista on iloinen ja kohtelias ihminen. Hän odottaa innoissaan laivalle pääsyä.

Vihdoin Kristaa pääse omaan hyttiinsä. Hän yllättyy, kuinka tasokas laivanhytti on. Hytissä on iso televisio ja iso pehmeä sänky ja muutenkin hytti on viihtyisä.

Krista lähtee hytistään kahvilaan. Hän ostaa kaakaon ja istuu perimmäiseen pöytään. Samaan pöytään istuu nuori mies ja kysyy, voiko liittyä seuraan. Se sopii mainiosti Kristalle. Hetken aikaa on täysi hiljaisuus eikä kumpikaan puhu mitään. Lopulta Krista päättä olla rohkea ja aloittaa keskustelun. Krista esittelee itseensä. Mies esittelee myös itsensä. Hänen nimensä on Rasmus.

Krista lähtee kohti laivan markettia ja siellä hän näkee ihmisen, joka muistuttaa erästä hyvin tuttua henkilöä. Hän ajattelee, kuinka paljon henkilö näyttää lapsuudenystävältä.

Krista suuntaa katseensa kohti laivan kantta ja näkee joutsenten uivan vedessä. Siitä Kristalle palaa ihania muistoja mieleen matkasta Katin kanssa Jyväskylään. Matka oli ikimuistoinen. Siellä he kävivät ostoksilla ja kävelemässä luontopolkuja pitkin. Maisemat olivat kauniita ja upeita.

Laivamatkaa on jäljellä enää hiukkasen. Maisemat ovat kuvankauniita. Krista tähyilee laivan kannelta kohti syvänsinistä merta. Fiilikset ovat mitä parhaimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti