tiistai 22. maaliskuuta 2016

URATARINOITA


Erään Sedun hankkeen innoittamana kakkosvuoden opiskelijat kirjoittivat äidinkielentunneilla omia tarinoitaan siitä, miten olivat päätyneet opiskelemaan Upankadulle. Osa tarinoista julkaistaan Taitaja2016-sivustolla, osa täällä blogissa. Alla on muutaman opiskelijan tarina siitä, miten tie vei Upankadulle ja millaista täällä on opiskella. 


Minun tarinani

Olen Julia, opiskelen toista vuotta kodinhuoltajaksi Seinäjoella Koulutuskeskus Sedussa Upankadulla.

Valitsin tämän alan, koska tämä ala on monipuolinen, työllistymismahdollisuudet ovat hyvät ja tästä saa hyvän pohjan mahdollisille jatko-opinnoille. Tämä ala sopii sosiaaliselle ja ahkeralle henkilölle.

Minun vahvuuteni tällä alalla on positiivinen asenne. Tykkään eniten työssäoppimisjaksoista. Olen ollut työässäoppimassa Myllyrannan vanhainkodissa, Aspa-koti Mistelissä ja hotelli Sorsanpesässä. Olen tykännyt kaikista työssäoppimispaikoista.

Meillä on 6-7 tunninpäiviä joskus poikkeuksellisia päiviä. Meillä on ruuan laittoa, leipomista, siivoamista ja teoriaa.

Haluaisin päästä valmistumisen jälkeen töihin hoteliin kerroshoitajaksi.
 
 
Uratarinani                            
Hei, olen 17-vuotias opiskelijatyttö. Opiskelen toista vuotta kodinhuoltajaksi Upankadun Sedussa Seinäjoella.
 
Olen jo pienestä naperosta asti seurannut, kun äiti leipoo, tekee ruokaa ja pitää huolta talomme siisteydestä. Olen myös itse saanut auttaa siinä välillä. Sillä perusteella valitsin kotityö- ja puhdistuspalvelu-alan.
 
Seiska- ja kasiluokalla minulla kävi mielessä lähihoitaja-, kokki-, merkonomi-, maalari- ja monet muutkin opinnot. Ysiluokalla kuitenkin hain kokiksi Kirkkokadulle ja Törnäväntielle.
 
Minulle tuli tieto, että pääsisin Törnäväntielle hotelli-, ravintola- ja catering-alalle, mutta sitten päädyinkin siihen tulokseen, etten haluakkaan kokiksi, koska se olisi ollut liian raskasta hommaa.
 
Kysyin opinto-ohjaajaltani, että missä aloilla olisi vapaita paikkoja, koska olihan kesäloma edennyt siihen malliin, että pitäisi olla jo koulupaikka valittuna. Päädyin sitten hakemaan kodinhuoltaja-alalle, koska se kuulosti kiinnostavammalta. Olin todella iloinen tiedosta, että pääsin opiskelemaan valitsemaani paikkaan.
 
Alallani osaan parhaiten ruuanlaittoa ja siivoamista. Opiskelussani on mukavinta hyvä ryhmähenki ja joka päivä oppii jotain uutta. Koulupäiväni ovat 6-7 h päiviä, välillä saattaa olla 8 h.
 
Olin ekalla vuotena työssäoppimassa ryhmiksessä lasten kanssa, jossa viihdyin yllättävän hyvin. Toisena vuotena oli kaksi työssäoppimista, ensin olin kehitysvammaisten asumisyksikössä ja sen jälkeen hotellissa suorittamassa kerroshoitopalveluita.
 
Kun olen valmistunut, haluan mennä töihin.
 
Mielestäni tähän alalle sopii sellainen ihminen, joka tykkää työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, on kärsivällinen, ystävällinen, positiivinen ja ulospäin suuntautunut.
 
 
MINUN URATARINANI
 
Olen Riikka Lapualta. Ikää on 21 vuotta.
Opiskelen toista vuotta Upankadun Sedussa Seinäjoella kodinhuoltajalinjalla. Jossain vaiheessa haaveilin lähihoitajan urastakin, mutta saa nähdä mihin tässä elämässä vielä ehtiikään.
 
Kodinhuoltajaksi opiskelussa on kenties parasta juuri käytännönläheisyys, kaverit ja hyvä opetus. Meininki on aivan toista luokkaa kuin peruskoulun puolella, jossa aikataulut oli tiukemmat. 
 
Mulla oli alkukankeutta ja kesäkuu menikin poissaoloja korvaillen koulussa, mutta sen jälkeen onkin koulu alkanut maistumaan aivan eri tavalla. Tästä tuloo hyvä, musta tuloo hyvä, entäs susta? J
 
 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti