keskiviikko 18. toukokuuta 2016

TAITAJA-UUTISIA OSA 1

Seinäjoella 9.-12.5.2016 järjestettyyn Taitaja2016-tapahtumaan osallistui koko Upankadun väki ja itse kilpailun finaalissa Upankatua edusti kolme kodinhuoltajaopiskelijaa: ensimmäisen vuoden opiskelija Annukka Paulasaari ja toisen vuoden opiskelija Terhi Hietikko kisasivat lajissa puhdistuspalvelu ja kolmannen vuoden opiskelija Mari Kohtaniemi jatkoi viime vuoden Taitaja-mitaliputkeaan TaitajaPLUS-kilpailun puolella - lajin ollessa niin ikään puhdistuspalvelu.

Upankatulaisista kirjoittiin useita uutisia Taitaja-tapahtuman virallisilla nettisivuilla. Blogiin on nyt lisätty kyseiset uutiset. Jutut löytyvät myös osoitteesta taitaja2016.fi. Tässä ensimmäinen:

Kuvassa Sedun Mari Kohtaniemi kuvattuna tositoimissa Turun TaitajaPLUS-kilpailuissa.

Erityinen TaitajaPLUSTaitajissa starttaa tiistaina myös TaitajaPLUS-kilpailu. Kyseessä on ammattitaitokilpailu, johon osallistuvat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Kilpailun tavoitteena on muun muassa lisätä ammatillisen erityisopetuksen tunnettuutta, arvostusta ja vetovoimaa sekä edistää ammatillisen erityisopetuksen ja työelämän välistä yhteistyötä ja luoda uudenlaisia verkostoja ammatillisen osaamisen kehittämiseksi.
– TaitajaPLUS-kilpailuun osallistuvat opiskelijat, joille on tehty henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). PLUS-lajeissa ei niin ikään ole yläikärajaa osallistumiselle, TaitajaPLUS-lajiohjausryhmän jäsen Elina Forslund Koulutuskeskus Sedusta kertoo.
Taitaja2016-tapahtumassa TaitajaPLUS-lajeina ovat asiakaspalvelu ja myynti, kiinteistönhoito, logistiikka ja puhdistuspalvelu. Tiistai on logistiikan kilpailupäivä, keskiviikkona kisataan kiinteistönhoidossa ja puhdistuspalvelussa ja torstain PLUS-lajina on asiakaspalvelu ja myynti.
Ainut sedulainen
Sedua TaitajaPLUS-kisassa edustaa Mari Kohtaniemi, joka kilpailee lajissa puhdistuspalvelu. Upankadun opetuspisteessä kolmatta vuotta kodinhuoltajaksi opiskeleva Mari saavutti pronssimitalin viime vuoden Turun TaitajaPLUS-kilpailuista, minkä innoittamana lähti Taitajiin uudelleen mukaan. Kotikisoissa toiveena on menestyä, kuinkas muutenkaan.
Teksti: Elina Kuusisaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti