torstai 8. syyskuuta 2016

MAKUMATKALLA KAUHAJOELLA

Upankadun 1. ja 2. vuoden opiskelijat retkeilivät perjantaina 2.9.2016 Kauhajoen Ruokamessuille. Tässä muutaman kakkosvuoden opiskelijan matkamuistelot:


Ruokamessut perjantaina 2.9.2016

Lähdimme perjantaiaamuna yhdeksältä linja-autolla kohti Kauhajoen ruokamessuja. Kiertelimme messualueella yhdessä luokkakaverin kanssa. Ruokamessuilla oli esillä ja myytävänä vaatteita, koruja, keittiövälineitä, hedelmiä, kasviksia ja monenlaista muuta nähtävää. Maistoimme puuroa ja intialaista ruokaa. Minä ostin ison annoksen muikkuja ja tarjosin niitä luokkakaverille. Kävimme katsomassa taikurinnäytöstä ja siellä oli paljon yleisöä. Taikuri teki korttitemppuja. Mielenkiintoisinta olivat erilaiset ruuat ja makuelämykset.

Maistoimme Juustoportin juustoja ja jugurtteja. Korpelan Myllyn mannapuuro maistui erinomaista. Maistoimme myös Asimartin osastolla kevätkääryleitä. Katsoimme Koivukauhan osastolla erilaisia puisia keittiötyövälineitä.

Ruokamessuja vietettiin Kauhajoella 26 kerran. Hämes-Havusen pihapiirissä pääsimme tutustumaan makuihin ja elämyksiin. Teemana oli tänä vuonna Villiä makujen taikaa.

Carita ja Esperance

 

Ruokamessut


Olimme perjantaina 2.9.2016 Kauhajoen Ruokamessuilla koulumme kanssa. Messuilla oli kaikenlaista muutakin ruokakojujen lisäksi, mitä en itse ennen paikalle tuloa tiennyt. Oli kosmetiikasta työkaluihin, hierontalaitteista koruihin ja koristeisiin. Valkoisen Puun kojussa söin raviolia tomaattikastikkeessa ja se oli todella hyvää! Valkoisessa Puussa oli myös paljon erilaisia todella houkuttelevan näköisiä kakkuja ja leivonnaisia, mutta sain pidettyä itseni kurissa enkä ostanut niitä ihania herkkuja, vaikka kovasti tiukkaa teki. J 

Messuilla oli paljon tarjolla erilaisia maistiaisia laidasta laitaan. Maistoin muun muassa tuoretta leipää, salmiakkijuustoa ja inkiväärishottia. Mitään ruokaa itselle ei tällä kertaa kuitenkaan tarttunut mukaan, mutta muutama muu mukava juttu kuitenkin löytyi, joten ei kumminkaan ihan tyhjin käsin tarvinnut lähteä kotiin. Ostin pakurivoiteen, joka on täysin luonnontuote ja sopii monenlaiseen eri juttuun ja ehkäisee mm. vanhenemista. Itse käytän sitä yövoiteena kasvoille ja olen tykännyt siitä kovasti. Toinen kiva juttu mikä tarttui mukaan, oli Isoäiti Agafian Pakurisaippua, joka on myös täysin luonnon oma tuote. Se sisältää 37 eri kasvia, ja sillä voidaan pestä sekä hiukset, että koko vartalo. Tuoksu on myös erittäin miellyttävä ja olen pessyt sillä hiukset, ja se sai koko kuontalon kiiltämään ja tuntumaan todella pehmoisilta.

Reissu oli kaiken kaikkiaan mukava ja mielenkiintoinen, kaikenlaista tuli maisteltua ja kokeiltua. J
 
 

Ruokamessut 2016

 

Ruokamessuja on järjestetty Kauhajoella vuodesta 1980 lähtien. Ruokamessuja jo 26 kerran. Tämän vuoden teemana oli Villiä makujen taikaa. Siellä oli eri kojuja, missä oli maistiaisia ja myytäviä tuotteita, esimerkiksi hunajaa, leipää, patukkoja, hilloja. Siellä myytiin myös keittiötarvikkeita, koruja, hajuvesiä, huulirasvoja, laukkuja, vihanneksia, kalankäsittelytarvikkeita, myös puuroa sai maistella.
Ohjelmalavalla nähtiin kokkeja sekä annettiin hyviä vinkkejä kotikokeille sekä makumatkailijoille. Lapsille siellä oli erilaista tekemistä, kuten Taikuri Luttinen kävi viihdyttämässä lapsia.
Ruokamessuilla pääsin nyt itse käymään toisen kerran. Kojuja oli paljon ja säätkin suosivat.
 
 
RUOKAMESSUT PE 2.9.2016
 
Tulin kouluun klo 7.30 ja olin yhden tunnin koulussa ja lähdimme Kauhajoelle noin klo 9. Matkalla Ruokamessuille kuuntelin musiikkia puhelimella, vitsailin kavereiden kanssa ja katsoin videoita puhelimelta. Olimme Ruokamessuilla kymmenen maissa.
Maistoin siellä erilaisia juustoja ja toffeepalloja. Ruokamessuilla myytiin jäätelöä, lakuja, erilaisia ruokia ja juustoja. Ostin Ruokamessuilla kahvia, limsaa ja ruokaa ja olin tyytyväinen annokseeni. Lähdimme messuilta klo 12.30 ja istuin kaverin vieressä, kun hänellä oli paha mieli, joten lohdutin häntä koko matkan ajan. Perillä olimme 13.30.
Nämä Kauhajoen Ruokamessut olivat järjestyksessään 26:nnet. Retki toi mukavaa vaihtelua koulupäiviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti