torstai 8. syyskuuta 2016

OPISKELIJAN PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ

Eräs Upankadun opiskelija on innokas kirjoittaja myös vapaa-ajalla. Tässä päiväkirjanomaisia välähdyksiä opiskelijan parista päivästä:


Vauhdikas päivä


 
Tänään oli kuuden tunnin koulupäivä. Kaksi ensimmäistä tuntia oli kulttuurin tuntemusta, kaksi seuraava tuntia oli matematiikkaa ja kaksi viimeistä tuntia oli äidinkieltä. Koulun jälkeen kävin nopeasti kotona ja sitten lähdin kampaajalle. Hiuksia tasoitettiin ja niistä tuli paljon vahvemmat.  Sen jälkeen menin Suomalaiseen kirjakauppaan tilaamaan itselleni ja isälleni espanjan cd-levyt.
 
Myöhemmin kävin veljeni kanssa syömässä Istanbulissa. Minä tilasin kanasalaatin ja se on suosikkini, kun käyn ulkona syömässä. Ulkona on mukava käydä syömässä aina välillä.
Illemmalla tein matematiikan ja englannin läksyt. Pyöräilin myös jonkin verran. Kävin vielä illalla yhdeksän jälkeen kaupassa. Ostin viiliä, banaania, mangopilttiä ja juotavaa jogurttia ja purkkaa. Päivä on ollut vauhdikas ja niitä on aina joskus itse kullakin.

 

Ruuan laitto kotiväelle


 
Menin vanhempieni luo ja kävin lähi kaupassa ostamassa elintarvikkeet ruuan laittoa varten. Löysin melkein kaikki elintarvikkeet nopeasti ja itsenäisesti, mutta parin aineksen löytämiseen pyysin neuvoa. Sitten aloitin ruuan laiton. Pistin naudan paistumaan kypsäksi pannulle stroganoffkastiketta varten. Siinä välissä tein suklaa-banaanismoohtien. Se oli helppoa ja yksinkertainen valmistaa. Laitoin se jääkaappiin, että se pysyisi viileänä. Valmistin patongin ja laitoin perunat kattilaan kiehumaan. Sitten tein kattauksen. Lautaset, lasit, veitset, lusikat ja haarukat ja smoohtielle erilliset lasit. Sitten pyysin isän ja veljen syömään. Äiti ei päässyt, koska ei ollut kotona. Sain paljon kehuja ja myönteistä palautetta kokkailustani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti