torstai 8. syyskuuta 2016

TEIT MEISTÄ KAUNIIN -ELOKUVAN ENNAKKONÄYTÖS

Upankatulaisilla oli mahdollisuus päästä kurkistamaan kutsuvieraina Apulanta-yhtyeestä kertovaa elokuvaa Teit meistä kauniin ennakkonäytöksessä, joka esitettiin Seinäjoki Areenassa perjantaina 2.9.2016. Alla on parin opiskelijan ajatuksia ja arvioita ennakkonäytöksestä ja itse elokuvasta.

                      
Teit meistä kauniin -elokuva kertoo Apulanta-yhtyeen alkutaipaleesta ja alkuperäisestä kokoonpanosta.
Elokuvan ennakkonäytös oli perjantaina 2.9. Seinäjoki Areenalla. Elokuvan on ohjannut ja tuottanut Tuukka Temonen.

Pääosia näyttelivät Tatu Sinisalo (Toni Wirtanen), Iiro Panula (Tuukka Temonen), Teppo Manner (Simo ”Sipe” Santapukki), Roope Salminen (Antti Lautala), Mimosa Willamo (Amanda ”Mandy” Gaynor)

Elokuvan alussa Toni ja Antti päättävät perustaa bändin, johon Antin kaveri Sipe liittyy. Tähän asti he ovat olleet tavallisia koulupoikia Heinolasta. Vaihto-oppilas Mandy tulee kuvioihin, kun pojat hakevat bändiinsä basistia, joka tuokin paljon uutta nostetta. Mandyn vaihto-oppilasaika kuitenkin päättyy, ja bändi on taas vailla basistia. Tässä vaiheessa kuvioihin astuu Tuukka, joka ryhtyy basistiksi. Bändi kuitenkin hajoaa, koska Antti haluaa erota ja bändin sisällä tulee muutakin riitaa.

Näiden tapahtumien jälkeen Toni ja Tuukka tapaavat ja rupeavat riitelemään, sillä Tuukka ei ole tullut pyydettyyn tapaamiseen. Toni ei kuitenkaan tiedä, että Tuukan isä on sairastunut syöpään. Tuukan ensimmäiset sanat ovat ”Hei mitä kuuluu, sä et tiedä miltä musta tuntuu”. Juuri näistä sanoista on saanut Apulannan biisi ”Mitä kuuluu” (1995) nimensä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Itse pidin elokuvasta tosi paljon. Elokuva oli mielenkiintoinen, siinä oli paljon asioita, joita en itsekään ollut koskaan edes tiennyt enkä osannut ajatella. Elokuva oli todella aidontuntuinen, tapahtumiin pystyi samaistumaan hyvin.
Areena ei kuitenkaan ollut paras paikka elokuvan ensinäytökseen, mutta menisin silti uudelleen. Paikalla oli kuitenkin myös itse Apulanta nykyisenä sekä alkuperäisenä kokoonpanona, tällaista mahdollisuutta ei voi saada ihan normaalisti elokuvissa.

Elokuvan jälkeen kuultiin neljä kappaletta Apulannan biisejä, kaksi biisiä vetivät näyttelijät ja kaksi itse Apulanta.
Hyvät näyttelijät olivat elokuvantekijät valinneet, samaa näköä oli paljon!

Temosen sanoin: "Pidit elokuvasta tai et, jaa sitä!"
J #tmkelokuva
Teksti: Sanni 6W15KOH
Lisää elokuvasta voi käydä lukemassa toisesta blogista, joka löytyy osoitteesta:
 

Teit meistä kauniin 

Teit meistä kauniin -elokuvan ennakkonäytös esitettiin Seinäjoki Areenassa perjantaina 2.9.2016 .
Elokuva kertoi siitä, kun syntyi Apulanta-yhtye. Aluksi ne olivat tavallisia koulupoikia, vuonna 1991 Toni ja Antti perustivat bändin. Myöhemmin rumpaliksi värvättiin Sipe.
Näyttelijät: Tatu Sinisalo = Toni Wirtanen, Iiro Panula = Tuukka Temonen, Teppo Manner = Sipe Santapukki, Roope Salminen = Antti Lautala, Mimosa Willamo = Amanda Gaynor, Laura Malmivaara = Sirkka Santapukki, Lorenz Backman = Risto Santapukki, Tommi Taurula = Matti Temonen, Lotta Backlund = Tytti Temonen, Hanna Vähäpassi = Elli, Pyry Nikkilä =Pete, Dan Tolppanen = Rätti, Harri Moisio = rehtori ja Inka Kallen = sijaisopettaja Marjatta.
Elokuvan päähenkilöiksi oli valittu hyviä näyttelijöitä. Parhaita näyttelijöitä olivat Tatu Sinisalo, Iiro Panula, Teppo Manner ja Roope Salminen. Muut näyttelijät olivat myös taitavia, mutta ei niin hyviä meidän mielestämme. Apulannan musiikki oli aivan loistavaa!  Elokuvan loppumusiikki oli surullista ja tuli kylmiä väreitä. Muutenkin elokuvan loppukohtaus oli mieleenpainuva.
Vaatetus elokuvassa oli punkhenkeen sopivaa ja sopi hyvin näyttelijöille. Elokuvan lopussa fiilikset olivat mahtavat. Suosittelemme lämpimästi, että menette katsomaan Teit meistä kauniin -elokuvan elokuvateattereihin. 
Elokuvan varsinainen ensi-ilta oli 7.9.2016.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti