torstai 8. syyskuuta 2016

UNELMIEN TYÖPÄIVÄ

Kolmosvuoden opiskelijat kirjoittivat äidinkielentunnilla tarinoita aiheesta Päivä unelmien työpaikassa. Tässä muutama mainio tarina:


Päivä unelmien työpaikassa

Edellisenä iltana laitoin kännykästäni herätyskelloni soimaan, että heräisin aamulla. Aamulla kun kello soi, heräsin pirteänä ja ajattelin, että tänään olisi ensimmäinen päiväni kehitysvammaisten parissa. Lähdin autolla työpaikalle ja saavuttuani paikan päälle en löytänyt ketään työntekijää, keneltä olisin voinut kysyä, mistä saisin työasusteet ja kaiken mahdollisen.
Työpaikkani on kehitysvammaisten hoivalaitos. Odottelin ja kiertelin paikkoja, kunnes joku huikkasi minulle, että tule tänne, niin tehdään sinulle työsopimus ja haetaan sinulle työvarusteet. Menin pukuhuoneeseen ja vaihdoin työvarusteet ylleni ja minulle esiteltiin ensin paikkoja ennen kuin pääsin aloittamaan ensimmäisen päiväni hienossa paikassa. Paikassa oli kolme yksikköä, missä jokaisessa oli viisi henkilöä eli yhteensä 15 asukasta.
Vihdoin pääsin työn pariin ja tutustuin työkavereihini ja asukkaisiin. Kaikki ensin miettivät, että kuka olen, esittelin itseni ja kyselin kaikkea, mitä työhön kuuluu ja kuinka täällä toimitaan. Ei mennyt kauaa, kunnes ensimmäinen talon asukas tuli juttelemaan kanssani ja tämä kyseinen asukas oli perhetuttuni. Työt alkoivat sujua ja pääsin kunnolla vauhtiin.
Ensimmäinen päiväni oli pitkä ja sujui todella hyvin. Kotia päästyäni olin hieman väsyksissä ja siinä sivussa ennen nukkumaan menoa söin jotain pientä purtavaa ja katselin televisiota. Nukkumaan mentyäni laitoin kelloni herättämään.
Aamulla, kun kello soi, niin tein kaikki aamutoimet ja lähdin töihin hyvillä mielin. Pääsin työpaikalleni ja yksi asukkaista oli minua vastassa ja oli heti halailemassa minua. Menin vaihtamaan työvaatteet ja aloitin työni sillä, että sain heti syöttää yhden asukkaan. Syöttäminen oli aluksi hieman vaikeaa, mutta kyllä se alkoi sujua loppua kohden.  Päivällä menin muutaman asukkaan kanssa ulkoilemaan ja juttelemaan kaikesta. Sain kuulla yhdeltä, että kaikki tykkäsivät minusta paljon.
Teen aamu- ja iltavuoroja. Mieluisat vuoroni ovat illat, koska aamulla saa aikaa heräillä ja tehdä vähän kaikkea, mitä en joka aamu ehdi tehdä. Työvuoroni alkoi illassa joka kerta aina klo 11 ja pääsin kelo 21. Loppupäivä iltaa kohden meni aina todella nopeaa, vaikka aluksi se tuntui menevän todella hitaasti. Pääsin työrutiineihin kiinni ja aloin vain tykkäämään työstäni enemmän, koska työkaverini olivat ystävällisiä ja asukkaat olivat ihania.

Kaikki työni paikassa oli mieluisia, ei ollut sellaisia, päiviä etten olisi tykännyt yhtään mistään. Kaikki sujui aina todella hyvin, koska minusta tykättiin ja minä tykkäsin paikasta ja kaikista.
 
 
Päivä unelmien työpaikassa
Minun unelmieni työpaikka olisi sellainen, missä saisin auttaa erilaisia ihmisiä. Haluaisin lähteä ulkomaille sellaiseen paikkaan, missä ihmiset kärsivät nälästä, janosta ja lapsia jätetään kaduille.
Haluaisin työskennellä esimerkiksi yhdessä maassa lastenkodissa ja hoitaa siellä lapsia, mutta voisin myös olla töissä Suomessa lastenkodissa tai vanhusten kanssa.
Tykkäisin siitä, että ihmiset saavat ilon pienistä asioista. Voisin antaa heille sen ilon. Työkavereina minulla olisi sellaisia ihmisiä, jotka ovat minulle ystävällisiä ja mukavia ja arvostaisivat samoja asioita kuin minä.
Työtehtäviini kuuluisi saapua aamulla työpaikalle, tervehtiä kaikkia asiakkaita ja alkaa auttamaan heitä päivittäisissä asioissa mitä he tarvitsevat ja myös keskustella heidän kanssaan.
Itse asuisin aika lähellä työpaikkaa. Parasta työpäivässä on lasten kommentit ja ilo/onnellisuus.
 
 
Päivä unelmien työpaikassa
Unelmieni työpaikka on koiratarha. Töissä on paljon tekemistä ja aika kuluu nopeasti. Työkaverit ovat kivoja ja avuliaita. Meitä on tarhalla töissä noin viisi henkilöä. Koiria tarhassa on noin 22, kaikki ovat siperianhuskyja.
Työ koiratarhalla on siivousta, ruokkimista, koirien harjaamista, lenkittämistä ja vetoharjoittamista. On kaunis ilma pihalla ja tulee tehtyä koirien kanssa kaikenlaista ulkona. Parasta päivässä on se, kun saa riehua koirien kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti