torstai 13. lokakuuta 2016

LAINAHÖYHENISSÄ

Sedun opiskelijat ja henkilökunta saivat mainion mahdollisuuden päästä katsomaan Seinäjoen kaupunginteatterin Lainahöyhenissä-musikaalia. Koko Upankadun opetuspisteen väki tarttui tarjoukseen ja sai kokea keskiviikkona 12.10. kimaltelevan kulttuurielämyksen.

Alla on opiskelijoiden ajatuksia esityksestä:


Esa Ahonen loisti kabareetähti Zazana.
Lainahöyhensisä-musikaali

Olimme keskiviikkona 12.10. katsomassa koulun kanssa seinäjoen kaupunginteatterissa lainahöyhensisä-musikaalia.

Esitys kertoi siitä, että yökerhon johtaja Georges asuu yhdessä miespuolisen kabareetähti Zazan kanssa. esityksen jälkeen hänet tunnetaan nimellä Albin. Georgesin elämä menee sekaisin, kun hänen poikansa Jean-Michel ilmoittaa menevänsä naimisiin äärikonservatiivina tunnetun poliitikon tyttären kanssa.

Georges haluasi salata hänen ja Albin suhteen ja kieltää albinia tulemasta paikalle, kun poliitikko vaimoineen saapuu vierailulle. Albin ilmestyy paikalle Georges’n vaimoksi pukeutuneena…

Minun mielestäni musikaali oli hyvä. melkein jokaisessa kohtauksessa sai nauraa. Erityisesti tykkäsin loppukohtauksesta, kun siinä naurua piisasi kaikilla. hauskoin rooli oli albinillä, koska hänellä oli hyvät vuorosanat. Kyllä kaikki muutkin näyttelijät olivat hyviä.

Paras musiikkikohtaus oli se, kun zaza ja Georges lauloivat yhdessä.

Minulle jäi todella hyvä mieli kaikesta, mutta erityisesti loppukohtaus musikaalissa oli mieleenpainuvin. Menisin katsomaan musikaalin vielä toisenkin kerran. En muista, olenko koskaan käynyt katsomassa mitään noin hyvää näytelmää kuin Lainahöyhenissä. kiitos sedu tästä elämyksestä!

Rooleissa mm:
ALBIN/ Zaza: Esa Ahonen
Georges: Heikki vainionpää
Francis: Maria pere
jacob: pekka hiltunen
Jean-Michel: Topi kohonen
Anne dindon: anna ackerman
jacqueline: Liisu aurasmaa
m. renaud ja m. dindon: Jani Johansson
mme renaud: Mari pöytälaakso
mme dindon: Mia VuorelaLainahöyhenissä
Meille tarjoutui koulusta mahdollisuus mennä katsomaan keskiviikkona 12.10.2016 teatteriesitys nimeltä Lainahöyhenissä. Se on palkittu broadway-musikaali, jota on esitetty ympäri maailmaa.
Esitys kertoi homopariskunnasta, joista toinen on transvestiitti. Zaza on kabareen kirkkain tähti, mutta arjessa hänen nimensä on Albin (Esa Ahonen). Yhtenä päivänä Georgesin (Heikki Vainionpää) poika Jean-Michel (Topi Kohonen) kertoo menevänsä naimisiin tytön kanssa nimeltä Anne Dindon (Anna Ackerman), jonka isä on äärikonservatiivinen, tunnettu poliitikko. Tytön vanhemmat ovat tulossa tutustumaan pojan vanhempiin. He eivät hirveästi tykkää homoista, joten se aiheuttaa Jean-Michelille päänvaivaa. Hän ei halua, että Albinin on paikalla illallisella, mutta sitten hän ilmestyykin paikalle Georgesin vaimoksi pukeutuneena. Esityksessä näkyi myös Zazan taustatanssijoita ja hovimestari Jacob (Pekka Hiltunen).
Musikaali oli mielestäni ihan katsottava, en yleensä tykkää tämän tyyppisistä musikaaleista, ne eivät ole minun tyylisiä. Tässä esityksessä oli kuitenkin paljon hyvää. Sai nauraa ja erityisesti mieleeni jäi laulu/musiikkikohtaukset, koska esiintyjät olivat hyviä laulamaan, varsinkin Albin/Zaza ja Georges, muutenkin musiikki oli hyvää. Rooliasut olivat kimaltavia, näyttäviä ja esitykseen sopivia sekä tanssikoreografiat olivat hyvin tehtyjä. Lavastuskin oli hieno, ihan niin kuin suoraan Amerikasta.
Esityksestä jäi hyvä mieli ja jos tykkää sentyyppisistä näytelmistä, kannattaa käydä katsomassa.
Lainahöyhenissä
Olimme keskiviikkona 12.10.2016 katsomassa Seinäjoen kaupunginteatterissa Lainahöyhenissä-musikaalia. Siinä sai nauraa, koska se oli oikein hauska.
Musikaali kertoo homopariskunnasta, joista toinen oli transvestiitti. Yökerhon johtaja Georges asuu yhdessä kabareen kirkkaimman tähden, Zazan, kanssa. Shown ulkopuolella tähti tunnetaan nimellä Albin. Pariskunnan elämä menee sekaisin, kun Georgesin poika ilmoittaa menevänsä naimisiin äärikonservatiivina tunnetun poliitikon tyttären kanssa. Georges haluaa pitää parisuhteensa salassa ja kieltää Albinia olemasta paikalla vierailun aikana. Mutta Albin saapuukin paikalle Georgesin vaimoksi pukeutuneena.
Musikaali oli mielestäni hauska, koska siinä sai nauraa. Puvut olivat todella ihania ja lavastus oli mahtava. Tanssi- ja laulukohtaukset olivat erittäin mahtavia. Mielestäni paras roolisuoritus oli Albinilla/ Zazalla, koska hänellä oli hienoimmat puvut. Huumorintajuisessa sityksessä oli samalla sanomaa tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta.
Lainahöyhenissä-teatteriesitys
Olimme keskiviikkona 12.10. katsomassa Lainahöyhenissä-teatteriesitystä Seinäjoen kaupunginteatterissa koulun kanssa. Kiitos Sedu tästä hienosta ja mielenkiintoisesta mahdollisuudesta päästä katsomaan esitystä.
Pääosissa oli kaksi miestä, (George & Zaza), jotka olivat pariskunta. George (Heikki Vainionpää) oli yökerhon johtaja ja Zaza (Esa Ahonen) oli kabareen tähtiesiintyjä. Georgen poika oli nimeltään Jean-Michel (Topi Kohonen). Jaen-Michelin tyttöystävä oli Anne Dindon (Anna Ackerman).
Georgen poika Jean-Michel tuli kertomaan naimisiin menostaan poliitikon tyttären kanssa ja että tytön perhe tulee illalliselle ja jäävät yöksi. Jean-Michel kertoi soittaneensa äidilleen, joka hylkäsi hänet 4-vuotiaana.  Jean-Michel kertoi, että ei halua Zazan olevan paikalla, etteivät tytön vanhemmat huomaisi mitään outoa.
Päivällisellä Zaza sai sähkeen Jean-Michelin äidiltä, että ei hän pääse, joten hän itse pukeutui Jean-Michelin äidiksi. Lopulta Zaza paljastui mieheksi ja Jean-Michel hyväksyi hänet sellaisena kuin hän on.
Esitys oli aika hyvä, alusta ei päässyt oikein juoneen mukaan, mutta tauon jälkeen pääsi juoneen mukaan. Parhaan roolisuorituksen teki Esa Ahonen Georgena ja Zazana. Musiikki oli hyvää, koska se oli menevää ja tunnelmallista. Kivoin/hauskin kohtaus oli, kun tytön vanhemmat tulivat kylään ja sai sen jälkeen nauraa. Lavastus oli hieno ja sopi teemaan.
Esityksestä jäi oikein hyvä mieli.
Heikki Vainionpään Georges toivottaa yleisön tervetulleeksi kabareehen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti