tiistai 11. huhtikuuta 2017

AJATUKSIA TYÖSSÄOPPIMISJAKSOLTA

Toisen vuoden opiskelijat olivat työssäoppimassa alkuvuonna 2017. Seuraavassa heidän ajatuksiaan menneestä harjoittelujaksosta:


Kerroshoitopalvelujen työssäoppiminen 31.1.–8.3.2017


Olin työssäoppimassa Hotelli-Ravintola Almassa. Paikka sijaitsee matkakeskuksen vieressä, ihan Seinäjoen keskustan ytimessä.  Hotelli on todella viihtyisä kaikin puolin: ilmapiiriltään ja sisustukseltaan. Alman päärakennuksessa on kaksikymmentä kodikasta ja persoonallista huonetta, joista kaksi on sviittiä, yksitoista kahden hengen huonetta, sekä seitsemän yhden hengen huonetta. Jokainen huone on sisustettu kauniilla antiikkiesineillä. Huoneiden värisävyt ja sisustus eroaa toisistaan, joten kaikki huoneet eroavat toisistaan.

Uusimmat huoneet löytyvät vanhasta VR:n höyryvetureiden vesitornista, päärakennuksen takaa. Torniin valmistui 2015 kesällä kuusi kahden hengen saunallista huonetta ja ylimmän kerroksen tilava sviitti poreammeineen ja saunoineen. 

Menin joka aamu yhdeksäksi töihin, päivän pituus riippui aina siitä, kuinka paljon töitä oli. Yleensä päivä päättyi yhden ja kahden välillä, mutta joskus saattoi mennä pidempään. Normaali työpäivä alkoi sillä, että klo 9 menimme läpi alakerran jatkavat ja lähtevät huoneet, jonka jälkeen siirryimme yläkerran huoneisiin. Yleensä kello 12 minulla oli ruokatauko, joka kesti 15 minuuttia. Ruuan jälkeen siirryimme tornin huoneisiin. Noin kello 13.30 saimme huoneet valmiiksi, siivousliinat pyykkiin, tiskit tiskikoneeseen ja sitten pääsinkin kotiin. Päivät menivät aina mukavan nopeasti, töitä tehdessä ei ollenkaan huomannut ajan kulua.

Kiireisimpiä päiviä olivat yleensä maanantai ja perjantai, koska silloin oli eniten lähteviä huoneita. Lähtevien huoneiden siivouksessa meni aina oma aikansa, koska täytyi vaihtaa petivaatteet ja pyyhkeet puhtaisiin, pyyhkiä pölyt, vaihtaa puhtaat astiat, imuroida, mopata lattia, vaihtaa roskapussi ja täyttää tarvittaessa minibaari ja asiakaspalvelutarvikkeet. Jatkavissa huoneissa piti taas vaihtaa roskapussi, pedata peti ja vaihtaa tarvittaessa puhtaat astiat.

Tykkäsin tästä työssäoppimisjaksosta tähän mennessä eniten, koska tämä oli mukavaa vaihtelua enkä ole ollut ennemmin töissä hotellissa, joten tämä oli kokemuksena mielenkiintoinen ja uusi. Almassa ilmapiiri oli mukava ja työpaikkaohjaajani oli myös todella mukava ja neuvoi aina, jos oli tarve.

 

Työssäoppiminen


Olin työssäoppimassa Sokos Hotel Lakeudessa.

Sisälle mentäessä paikka näytti siistiltä ja viihtyisältä. Työpaikkaohjaaja Kati otti meidät hyvin ja iloisesti vastaan. Hän esitteli meille paikkoja ja kertoi myös, mitä tehdään työssäoppimisen aikana. Myös kertoi, miten toimia hätätilanteissa ja näytti, miten tehdään hotellihuoneiden ja vessan siivous.

Ensin me veimme likaiset petivaatteet, pyyhkeet, roskat pois, (uudet petivaatteet ja pyyhkeet) petasimme sängyn/ sängyt, pyyhimme pölyjä, imuroimme huoneen ja vessan lattian, pesimme vessan, käsienpesualtaan, pyyhimme suihkun, kastelimme vessanlattian, kuivasimme ne kuivaimella. Lopuksi moppasimme huoneen lattian ja tarkistimme, että kaikkia on riittävästi (kaikki löytyvät siivousvaunusta.)

Ruokaa saimme ilmaiseksi ravintolan noutopöydästä. Kaikki työharjoittelussa oli parasta kokonaisuudessaan. Työpaikkaohjaaja ja muu henkilökunta olivat tosi mukavia ja ystävällisiä. Tässä voisi olla tuleva ammattini. En olisi halunnut lähteä pois! Tämä oli elämäni suurin ja parhain kokemus.

Alisa Kivimäki

 

Työssäoppiminen Sorsanpesällä


Hotelli Sorsanpesä sijaitsee Seinäjoen Törnävällä, olin työssäoppimassa siellä viisi viikkoa. Aloitin 31.1.2017 ja lopetin 8.3.2017. Työssäoppiminen alkoi aamulla klo 8:00 ja loppui klo 14:00.

Olin siellä Tanjan kanssa. Oli tosi mukavaa ja meidän piti siivota huoneet, pestä WC:t, petata sängyt, pyyhkiä pöydät, joskus imuroin. Hotellihuoneita on yhteensä 70.

Kun aloitimme, saimme listan, mitä tehdä. Siivosimme huoneet parin kanssa.

Työ oli kiireistä, koska jos oli paljon asiakkaita, piti tehdä työ nopeasti. Opin paljon uusia asioita ja sain lisää kokemuksia. Työssä meni ihan hyvin ja minulla oli mukava työkaveri.

 
Nishimwe Esperance

 

Työssäoppiminen 2017


Olin työssäoppimassa Tuurin hotelli OnnenTähdessä. Olin siellä kerroshoitopalvelutehtävissä 31.1-8.3.2017 eli neljä viikkoa, koska yksi viikko oli hiihtoloma.

Tuurin hotelli OnnenTähti sijaitsee ruokapuodin yläpuolella eli 2. ja 3. kerroksessa ja ruokapuoti 1. kerroksessa. Hotelliin pääsee kaupan ovista sekä hotellin omasta ovesta, kun kauppa on kiinni. Hotellissa on 43 huonetta, joihin kuuluu myös eläinpuoli. Kaikissa huoneissa on niille tyylikkääksi suunnitellut huonekalut sekä kristallikattokruunut. Joissakin huoneissa on myös parveke ja lisäpetimahdollisuus.

OnnenTähteen mentiin aamuksi klo 10. Ennen klo 10:tä tulleet olivat ottaneet respasta lapun, jossa on lähtevät ja jatkavat huoneet laitettuna. Klo 10 katsottiin siivousvaunun kunto (onko kaikkia tarpeeksi) ja otettiin mukaan myös pyykkirullakko sekä imuri. Lähtevään huoneeseen kun mentiin, vaihdettiin petivaatteet ja pedattiin, vietiin pois likaiset pyyhkeet ja astiat ja tuotiin puhtaat tilalle. Sen jälkeen tarkistettiin, onko huoneessa ja vessassa kaikki, mitä pitääkin (jos ei ollut, haettiin (ja tarkistettiin, ettei asiakkaalta ollut jäänyt mitään). Sen jälkeen pyyhittiin ja puhdistettiin pinnat ja peilit, imuroitiin ja pyyhittiin lattia sekä kuitattiiin huone. Jatkavaan huoneeseen kun mentiin, koputettiin, vaihdettiin roskikset, pedattiin sänky, tarkistettiin astioiden puhtaus, täytettiin tarjotin ja kuitattiin huone. Joinakin päivinä mentiin sisätilojen kautta tavarapuolelle siivoamaan rakennus/remonttimiesten jäljet. Kun työt oli tehty, sai lähteä kotiin.

Hotelli OnnenTähdessä oli ihan mukavaa ja hienoa. Parasta oli oppia hotellisängyn petaus. Opin, mitä on kerroshoitajan työ ja kuinka nopea siinä pitäisi olla. Positiivinen fiilis jäi muuten, mutta matka sinne oli turhan pitkä.

 

Työssäoppiminen 30.1.2017–8.3.2017


Olin työssäoppimassa Törnävän Sorsanpesällä. Työssöoppiminen kesti vähän yli kolme viikkoa

Sorsanpesä-hotelli sijaitsee Törnävällä 3,5 km:n päässä Seinäjoen keskustasta. Kaikissa Hotel Sorsanpesän huoneissa on taulu-tv ja ylellinen vuode. Käytettävissä on myös ilmainen WiFi. Luonnon ympäröimässä hotellissa on ravintola, sauna ja sisäuima-allas ja clubpaikka. Hotellihuoneita on 70. 

Sorsanpesä-hotellin ravintolassa tarjotaan suomalaisia ja kansainvälisiä ruokia.

Kun työpäivä alkoi niin, laitoimme työvaatteet päälle. Siitä menimme johtajan toimistoon. Toimistossa katsoimme ensin, mitkä huoneet olivat vapaita ja saimme listan, mitkä huoneet olivat vapaita ja jatkavia. Siitä sitten alkoivat siivoustyöt. Haettiin siivousvaunu, hotellivaunu, likarullakko ja puhtaat rullakkolakanat.  Klo 10 työntekijöillä oli aamupalatauko.

Aamupalan jälkeen jotkut menivät siivoamaan hotellihuoneita ja alakertaan mentiin siivoamaan hotellin A la carte –ravintola. A la carte -ravintolassa imurointiin ja lopuksi mopattiin. Kun oli valmista, siitä mentiin jatkamaan huoneita. Hetken siivoiltiin ja aika pian oli taas ruokatauko. Ruokatauon jälkeen mentiin takaisin siivoamaan huoneita loppuun sekä myös muita hotellin tiloja. Työpäivän työvuorot vaihtelivat.

Työssäoppimisesta jäivät ihan ok fiilikset. Opin paljon uutta.

Tanja Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti