maanantai 29. toukokuuta 2017

ANNUKAN MATKASSA TAITAJA-KILPAILUISSA


Upankadun toisen vuoden opiskelija Annukka osallistui tänä vuonna Helsingissä kisattaviin Taitaja-kilpailuihin. Alla on hänen mainio matkakertomuksensa reissusta. Annukka tuli hienosti viidenneksi lajissa puhdistuspalvelu.

Taitaja-kisat 2017


Lähdimme maanantaiaamulla kilpailijat, huoltajat ja valmentajat Helsinkiin junalla. Junamme lähti Seinäjoen juna-asemalta klo 8.53 aamulla. Minun valmentajani oli Katja Okutan. Kun pääsin junaan, tunnelmat siinä vaiheessa olivat tosi väsyneet. Huonosti nukuttu yö oli takana. Kertasin vähän vielä kisoja varten junassa ja nukuin. Juna oli Helsingin juna-asemalla klo 11.33. 

Veimme tavarat hotellin tavaratilaan säilytykseen. Hotellimme nimi oli Holiday Inn Helsinki. Kello 12.00 meillä alkoi ilmoittautuminen Messukeskuksen yläkerrassa. Kun olin ilmoittautunut, etsimme Katjan kanssa kisa-alueen. Kilpailualueeseen tutustumaan pääsimme klo 13.00-16.00. Kisa-alueellamme oli kahvila, terassi, siivouskeskus ja tyhjää tilaa oli myös. Siinä samassa meille esiteltiin uudet siivouskoneet ja pääsimme myös itsekin kokeilemaan niitä. Meille esiteltiin myös tuomarit. Saimme sieltä työkäsineet, työpaidan ja essun. Kun olimme kokeilleet koneita, pääsimme syömään.

Avajaisissa esiintyi Mikael Gabriel.
Kun olimme tulleet syömästä, saimme hakea tavarat  ja kirjaudiumme hotellihuoneisiimme. Minun kanssani samassa hotellihuoneessa nukkui kaksi muutakin. Tunsin yhden niistä jo entuudestaan, mutta tutustuin myös uusiin kavereihin. Puhdistuspalvelualan kilpailijoista tunsin pari Turun tyttöä. 

Lähdimme syömään päivällistä Haaga-Helian ruokalaan klo 16.30. Päivällisen jälkeen lähdimme avajaisiin. Siellä oli musiikkia, kanteleella soittaja, tanssiesitys ja illan kohokohtana oli Mikael Gabrielin esitys. Se oli aivan loistava. Pääsimme joskus klo 20.00 hotellille. Lähdimme vielä huonetoverini Millan kanssa käymään kaupassa sekä mukanamme oli vielä Teemu. Kun tulimme kaupasta, söimme iltapalan ja teimme iltatoimet. Nukkumaan mennessä en saanut millään unta, sillä jännitin liikaa seuraavaa kisapäivää.


Tiistai 16.5.

Aamulla fiilikset olivat tosi väsyneet, jännittyneet, mutta hiukan hymyäkin löytyi. Kävimme aamupalalla, jonka jälkeen lähdimme kilpailualueelle kuuntelemaan aamuinfoa meidän lajialueelle. Klo 10.00 alkoi aamuinfo, missä kerrottiin päivän kulku yms. 

Sen jälkeen alkoi jo kisatehtävät. Minun ensimmäinen tehtäväni oli tilan ylläpitosiivous ja tarjottavan valmistaminen. Kun pääsin suorittamaan sitä tehtävää, hermot olivat tosi kireällä ja jännitystä oli ilmassa aika paljon. Kun tehtävä oli loppunut, tuomarit antoivat pienen palautteen työstäni sekä sain itsekin arvioida omaa työskentelyäni. Kun pääsin lähtemään kisa-alueelta pois, aloin itkemään, koska oli todella jännittynyt olo. Se jatkui vielä pitkään. Oli vaikea unohtaa tuomarit kisatehtävien aikana.

Kiertelin välillä ennen kuin alkoi toinen tehtävä ja se oli lattianperuspesu käsi- ja konemenetelmin. Tehtävä oli vaikea ja yleisön sekä tuomareiden unohtaminen oli  vaikeaa. Tehtävään aikaa oli 75 min. Aika riitti hyvin. Palautetta en kerinnyt saamaan, mutta kyllä minä sen itse huomasin taas, kuinka lujaa jännitin. Itku tuli taas, kun pääsin kisa-alueelta pois. 

Päivän viimeinen tehtävä oli vähän haastava, kun ei kaikkia tunnistettavia tavaroita ollut käyty läpi koulussa. Ilta jatkui hotellihuoneessa oleskelulla. Fiilikset ensimmäisen kisapäivän jälkeen olivat todella helpottuneet, kun tiesi, että haastavimmat tehtävät olivat ohitse. Illalla kävimme syömässä Rossossa pizzat. Sen jälkeen menimme hotellille ja aloimme pakkaamaan, sillä seuraavana päivänä vaihdoimme hotellia. Kun sain pakattua, menin kylpyammeeseen rentoutumaan ja sen jälkeen menin unien maille.

Keskiviikko 17.5.

Nukuin yön todella hyvin. Aamu alkoi aamupalalla ennen klo 7.00. Kerkesimme syödä rauhassa aamupalan, kahdeksalta alkoi aamuinfo, minkä jälkeen alkoi toinen kisapäivä. Tehtävinä oli koneiden käyttöönotto ja pystypinnanpesu ja tilan tarkistussiivous. Toisena kilpailupäivänä oli vähän jo jännitys lakannut, tuomarit ja yleisön pystyin välillä unohtamaan.

Ennen kuin minulla alkoi päivän viimeinen tehtävä, kerkesimme käydä kiertelemässä erilaisia yrityksiä. Viiden maissa haimme hotellilta tavarat ja vaihdoimme hotellia linja-autolla. Illalla saimme itsenäisesti hakea Subwaysta ruoan. Olisin myös päässyt Linnanmäelle, mutta oli niin raskas päivä takana, joten lähdimme kaverin kanssa Helsingin keskustaan. Kävimme Kampissa ja Foorumissa. Saavuimme hotellille ennen yhdeksää takasin ja menimme huoneisiin ja rauhottumaan nukkumista varten.

Torstai 18.5.

Aamulla sain nukkua pitempään, sillä sain tiedon Katjalta, että aamuinfoon ei ollut pakko mennä. Minun viimeinen kisatehtäväni alkoi klo 11.00 ja se oli hyvinvointitehtävä. Tehtävästä suoriuduin hyvin. Jännitystä ei enää ollut viimeisenä päivänä ollenkaan. Tuomarit ja yleisön pystyin unohtamaan aivan täysin.

Kun tehtäväni olin saanut suoritettua, lähdimme sen jälkeen käymään Katjan kanssa Itäkeskuksessa. Kahdelta alkoi lajin palkintojen jako jokaiselle ja otettiin kuvia. Tuon jälkeen kävin syömässä Panorama-ravintolassa. Päivän viimeinen tilaisuus oli vielä päättäjäiset kello 16.00. Siellä oli mitallien jakoa ja Taitaja-plussalaisten kisoja nähtiin striimiltä sekä oli musiikkia. Kello 18.33 lähti junamme kohti Seinäjokea. Minua oli hakemassa kaverini Mari.

Teksti: Annukka Paulasaari 6W15KOH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti