tiistai 3. lokakuuta 2017

PÄIVÄ UNELMIEN TYÖPAIKASSA -TARINOITA

Kolmoset pistivät paperille ajatuksiaan, millainen olisi unelmien työpäivä unelmien työpaikassa. Alla heidän kirjoituksiaan:

Päivä unelmien työpaikassa

Maanantaiaamuna herään kuudelta herätyskellon soittoon. Syön aamupalan ja pesen hampaat. Sitten vaan pyörän selkään ja kohti työpaikkaa. Saavun työpaikalleni. Työskentelen Hotelli Las Vegasissa Teneriffalla.

Tervehdin iloisesti työkavereitani. Suuntaan askeleet kohti respaa.Pian saapuvat ensimmäiset asiakkaat. He ovat varanneet huoneen viikoksi. Ojennan heille huoneen avainkortit ja toivotan heillä hyvää lomaa.

Aamupäivä kuluu ja on lounaan aika. Haen ruuan ravintolan puolelta ja menen kolmanteen kerrokseen syömään lounaan. Siellä juttelen työkavereiden kanssa päivän kuulumiset.
Työkaverini ovat kohteliaita ja aina iloisia. Heidän kanssaan on helppo jutella ja avautua. Työkaveristani Milasta on tullut minulle sydänystävä.

Iltapäivästä pidän ohjelmaa hotellin asiakkaille. Vuorossa on vesijumpan vetoa näin alkuun. Aluksi ei näy juuri ketään, mutta tovin kuluttua uima-altaalle tulee paljon m ihmisiä. Sitten alkaa puolen tunnin kestoinen vesijumppa. Sen jälkeen pidän tietovisan. Kysymykset ovat melko kiperiä, mutta eräs nuori poika voittaa visan ja saa palkinoksi viiden kerran jäätelöpassin hotellin kioskiin.
Teen ylitöitä, sillä iltaan tulevani työkaveri on sairastunut kuumeeseen.

Rupean siivoamaan muutamia hotellihuoneita, joista asiakkaat ovat poistuneet. Vaihdan petivaatteet, imuroin, moppaan, tyhjennän roskikset   siivoan wc:n ja pyyhin pölyt.

Työpäivä päättyy. Olen ollut töissä aamu kahdeksasta ilta kymmeneen. Olen tosi uupunut pitkän työpäivän jälkeen. En meinaa millään jaksaa pyöräillä kotiin. Olen juuri lähdössä kohti kotia, kun Mila huutaa perääni ja tarjoaa kyytiä kotiin. Mila käynnistää sinisen Volvonsa ja lähdemme ajamaan kohti Mäkilaaksoa, jossa asustan. Kiitän Milaa kovasti kyydistä ja tarjoan bensarahaa, mutta hän ei suostu ottamaan sitä vastaan.

Kello on jo paljon. Syön kevyen iltapalan ja käyn suihkussa ja teen muut iltatoimet ja selailen läpi muotilehtiä. Sitten nukahdan, sillä päivä on ollut pitkä ja työntäyteinen.
Päivä unelmien työpaikassa

Työpäiväni alkaa joka päivä klo 9:00 ja loppuu klo 15.00. Herään joka aamu puoli kuusi. Keitän teetä ja sitten lähden töihin.

Työpaikkani on kaukana ja ajan sinne autolla. Matka kestää kaksi tuntia.
Olen töissä hotellissa. Minulla on paljon työkavereita. Teen heidän kanssaan paljon yhteistyötä ja suunnittelemme työtehtävät yhdessä. Sitten aloitamme työt. Työtehtäviin kuluu hotellihuoneiden siivoaminen. Siihen kuuluvat muun muassa vuoteiden petaus, pölyjen pyyhkiminen, imurointi, moppaus, roskien tyhjentäminen ja wc:n siivous.

Työkaverini ovat ystävällisiä ja iloisia. Töissä on erittäin hyvä yhteishenki.


 Päivä unelmien työpaikassa

Minulla on joka päivä herätys kello 6.15. Aamulla ensimmäiseksi suunnittelen, mitä teen lasten kanssa, sen jälkeen teen itselleni ruuan, mitä voin syödä työpäivän jälkeen. Käyn suihkussa ennen kun menen töihin, annan kissoille ruokaa ja varmistan, että kissoilla on kaikki hyvin: kupissa on vettä ja hiekkalaatikko on puhdas.

Lähden työpaikalle kello 7.00. Koska asun Vantaalla, työpaikalle ajaminen kestää 50 minuuttia ja työpäiväni alkaa kello 8.00. Työpaikka sijaitsee Helsingissä ja olen päiväkodissa töissä. Työtehtäviini kuuluu, että syötän lapsia aamupalalla, lounaalla ja välipalalla. Leikin lasten kanssa sisällä ja ulkona. Luen lapsille kirjaa, kun he menevät päiväunille ja odotan lasten kanssa heidän vanhempiensa tuloa.

Työympäristö on viihtyisä ja rauhallinen, työkaverit ovat mukavia ja kannustavia ja päiväkodissa työpäivät ovat aina erilaisia, mutta hauskaa on aina lasten kanssa. Työpäivä päättyy kello 16.00.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti