keskiviikko 25. lokakuuta 2017

SYYS(LOMA)KUULUMISIA

Ansaittu syysloma oli ja meni. Äidinkielentunnilla ykkösvuoden opiskelijat kirjoittivat ylös tuntemuksiaan kuluneesta syksystä ja lomasta. Alla heidän ajatuksiaan.Helsingin reissu

Luonnontieteellisessä museossa käynti oli kiinnostava.
Lähdin äidin ja pikkuveljen kanssa junalla Helsinkiin sunnuntaina 15.10. Junamatka kesti kaksi ja puoli tuntia. Kun pääsimme Helsinkiin, veimme tavarat hotelliin. 

Kun olimme vieneet tavarat hotelliin, lähdimme kävelemään kohti Kaisaniemen puistoa, jossa sirkus Finlandia esiintyi. Sirkusesitys oli todella upea. Nautin hienoista näytöksistä. Kaikki sirkuksen esitykset olivat yhtä hyviä. 

Sirkuksen jälkeen menimme ravintolaan syömään. Syömisen jälkeen menimme hotelliin. Olimme koko loppupäivän hotellilla. Illalla kävin äidin kanssa saunassa ja uimassa. 

Seuraavana päivänä menin äidin kanssa kaupungille ostoksille. Kävimme Vilassa, josta äiti osti minulle talvitakin, talvikengät, sormikkaat, kaulaliinan, pipon, lämpöharjan ja lämpösuihkeen. Seuraavana päivänä kävimme Luonnontieteellisessä museossa. Luonnontieteellinen museo oli todella kiintoisa paikka. Tykkäsin kaikista näyttelyistä.

Museon jälkeen menin äidin ja veljeni Rasmuksen kanssa kaupungille. Äiti osti minulle ja Rasmukselle laukut. Ostosten jälkeen veimme hotellille laukut. Kun olimme vieneet tavarat. Menimme ratikalla Linnanmäelle. Linnanmäellä oli todella kivaa. Lempilaitteeni oli linnunrata. Kävin myös elokuvissa äidin ja Rasmuksen kanssa. Kävin äidin ja Rasmuksen kanssa Kiasmassa. En tykännyt Kiasmasta. Tämän vuotinen näyttely Kiasmassa oli huono, viimevuotinen oli minusta parempi. 

Torstaina lähdimme Helsingistä junalla kotiin. Perjantai päivän otin rennosti. Lauantaina menin äidin kanssa elokuviin katsomaan Yösyöttö-elokuvan. Elokuva oli todella hyvä. Sunnuntaiaamuna heräsin, puin vaatteet ja pakkasin laukun. 

Klo 12 aikaan aamulla isä haki minut ja Rasmuksen. Saavuimme hotelli Lakeuteen. Odotin isän ja Rasmuksen kanssa mamman ja papan tuloa ja Askon, Kazuen, Mikaelin ja Annukan kanssa. Ruoka oli ihan hyvää. Ruuan jälkeen menin isän ja Rasmuksen kanssa mamman ja papan luo syömään kakkua. Kakun jälkeen lähdin isän ja Rasmuksen kanssa kotiin. 

Teksti ja kuvat: Roosa

syyslomani
Lähdin perjantaina 13.10. Helsingin suuntaan, perhetuttujeni lasten synttäreille. Hoidin perhetuttujeni lapsia sillä aikaa, kun synttäreitä valmisteltiin. Olin myös itse vähän valmistelemassa juhlia. Juhlat menivät, hyvin sain paljon kehuja ja tykkäsin Helsingin reissusta.
Tulin maanantaina 16.10. etelästä ja lähdin samana päivänä äidilleni. Menin tiistaina 17.10. Poriin, missä näimme siskoni kanssa tätejämme, joita emme ole nähneet vuoteen. Kävimme ensin Muksumassissa ja sitten menimme Rossoon syömään. Minä ja siskoni otimme pizzan puoliksi. Alkusalaatti oli ihan jees, pizza oli hyvää, jälkiruoaksi otin suklaakakkua vanilja- ja mangojäätelöllä, siskoni otti pelkän vaniljapallon. Rosso oli kaunis ja hieno ravintola, tarjoilijamme oli fiksu ja kohtelias nuori tyttö. Haluan olla aikuisena itsekin samanlainen työpaikassa.
Kävin myös katsomassa isosiskojani. Oli kiva nähdä heitäkin.
Tulin hyvillä mielin kouluun, koska on ehtinyt jo tulla hiukan ikävä koulunkäyntiä. Päällimmäisenä alkusyksystä jäi mieleen uudet asiat. Opin mm., miten servietit taitellaan ja että lattioita ei kuivapyyhitä taaksepäin!
Olen viihtynyt täällä koulussa paremmin kuin yläasteella, tykkään tästä koulusta.  
Taru

SYYSLOMA

Syysloman ensimmäisenä päivänä olin Kaija Koon keikalla töissä, roudasin hänen tavaroitaan. Meidän piti mennä jo neljäksi, kun artistin piti tulla viiden maissa paikan päälle, mutta he myöhästyivät kaksi tuntia. Lauantaina taas työskentelin Anna Puun ja Lauri Tähkän keikalla samoissa hommissa ja siinä ohessa pääsin näkemään Anna Puuta. Annan keikan jälkeen meidän piti purkaa lava alle puolessa tunnissa. Laurin lavaa saatiin purkaa suhteellisen hyvässä ajassa.

Syyslomaviikolla kävin myös Vaasassa. Menin sinne perheeni kanssa linja- autolla ja tulimme, takasin junalla. Olimme siellä pari tuntia ja shoppailimme. Vietin lomalla aikaa myös kavereiden kanssa.

Alkusyksyn opinnoista jäi hyvät fiilikset.

Tulin hyvillä mielin kouluun tänä päivänä, vaikkakin alla on huonosti nukuttu yö. Meillä tutoreilla on heti loman jälkeen erityistä ohjelmaa, sillä menemme Sedu-rekan kanssa kiertelemään maakuntien peruskouluihin. Kerromme siellä vähän omista kouluistamme. Mutta sitten sen jälkeen pääsee taas vauhtiin ja omiin opintoihin kiinni.

Iida


Syysloma

Syylomalla olin kotona koko viikon perheen kanssa. Minä hoidin lapsia joka päivä. Keitin ruokaa ja siivosin kotona. Oli kiva lomailla, koska ei tarvitse herätä aikaisin ja minä olin lapsien kanssa kotona koko päivän, se on kiva. Joskus minä kävelin ulkona lapsien kanssa.

Viikkoloppuna kävin kaupassa ostamassa ruokaa ja muita ja kävin siskon luona ja me teimme ruokaa.

Syyloman jälkeen minä tulin kouluun. Joka aamu minun pitää antaa lapselle aamupala ja minä laitan heille vaateet, sitten minä tulen kouluun. Minä tulen kouluun joka aamu melkein aina myöhässä, koska minä hoidan lapsien asioita ja David aina itkee joka aamu.

En ymmärrä kaikkia suomen kielien sanoja. Minä ymmärrän vain helppoja sanoja, jos on vaikea sana, niin en ymmärrän sitä.

Täällä Upankadulla olen opiskellut kotityö- ja puhdistuspalveluja. Se on hyvää, koska minä tarvitsen ammattiin ja minä tarvitsen työn. Olen opiskellut muun muassa ateria- ja kahvituspalveluja, matematiikkaa, suomea, liikuntaa ja englannin kieltä.

Meh Moe


SYYSLOMA


 Vietin koko syyslomani kotona rauhassa. Katsoin elokuvia ja poltin kynttilöitä.

Oli kiva tulla loman jälkeen kouluun niin, saan taas rytmin takaisin ja muutenkin on jotain tekemistä. Tällä viikolla kierrän Sedu-rekan mukana kertomassa peruskouluissa meidän alastamme.  

Tässä jaksossa maanantaina on yto-päivä, jolloin opiskelemme äidinkieltä, matematiikkaa sekä työkyvyn ylläpitämistä. Ammattiopintoja on muut päivät: ylläpitosiivousta ja asiakkaiden avustamista sekä ateria- ja kahvituspalveluita.

Päällimmäisenä alkusyksyn opinnoista jäi mieleen ylläpitosiivouksen perusasiat ja yto-aineista jäi paljon käytännöllistä asiaa mieleen. Opin muun muassa sen, miten servieteistä saadaan hyvä täydennys kattaukseen.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti