tiistai 24. huhtikuuta 2018

VIERAILU MINICLEAN-MESSUILLA SEINÄJOKI AREENASSA

Kodinhuoltajaopiskelijat piipahtivat 12.4.2018 Seinäjoki Areenalla järjestetyillä siivousalan MiniClean-messuilla. Alla kakkosvuoden opiskelijoiden ajatuksia messuista.


Miniclean-messut

Olimme luokan kanssa torstaina 12.4. Seinäjoki Areenassa MiniClean-messuilla. Messut olivat siis puhtausalan alueellinen näyttely- ja koulutustapahtuma. Messuilla oli monia erilaisia yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan. 

Messuilla heti aluksi kuuntelimme luentoa, joka oli tunnin pituinen, mutta sitä ei ollut pakko kuunnella loppuun asti. Messuilla myös kiertelin läpi kaikki eri yrityksien kojut, joissa sai esimerkiksi osallistua arvontoihin ja joissa jaettiin kyniä, karkkia ja esitteitä. Mieluisin messuosasto taisi olla Lindström Oy:n koju, jossa sai osallistua arvontaan, jossa oli mahdollisuus voittaa palkinnoksi matto, jonka olisi saanut itse suunnitella.

Muita messuilla olevia yrityksiä olivat muun muassa Kiiltoclean Oy, Kärcher Oy, VeliMark Oy, Vileda professional, Miele Oy ja Berner Oy yms. Messuilta jäi kotiin viemisiksi muutamia esitteitä ja karkkia. Osallistuin myös messuilla muutamiin arvontoihin, mutta en voittanut niistä mitään ihmeellistä. Mielestäni luento, joka messuilla pidettiin, olisi voitu pitää hiukan sivummassa kaikesta metelistä ja messukojuista, sillä luentoon oli vaikea keskittyä ja luennoijan ääntä ei meinannut kuulla, kun siellä oli liian kova meteli.

Messuista jäi hyvä mieli.

-Suvi-MiniClean-messut                      

Olin Seinäjoki Areenalla puhdistusalan messuilla torstaina 12.4. yhdessä minun ryhmäni kanssa.

Messuilla oli luento, jossa puhuttiin mm. erilaisista pölylaaduista, pölyn laskeutumisesta, siivoustyön terveyshaitoista, ilmastoinnista, laitossiivoamisesta, sairaalasiivouksesta, rakennustyömaasiivouksesta. Kuuntelin luentoa ja kiertelin ja katselin vähän erilaisia koneita ja välineitä.

Mielestäni mielenkiintoisin messuosasto oli pesulaosasto. Osastolla oli mies, joka esitteli meille laitospesukonetta, jonka rummussa oli paljon reikiä ja koneen pesuvaiheessa rumpu pyörisi tehokkaasti sekä heiluisi edestakaisin.

Messuilla oli paljon muitakin yrityksiä mm. Nilfisk, jossa oli näytillä imureita, HUSKY intelligence, VsHarjaOy, joilla oli näytillä rikkalapioita ja harjoja, Hartman, Miele professional, Lindström ja monia muitakin yrityksiä.

Messulla oli tietoiskuja puoli 11 lähtien sekä Puhtausalan Vuoden teko 2017 julkistaminen ja palkitseminen. Messuilla oli myös maksullinen lounas ja kahvio.

Messuilta sain kotiin MIniCleanin tummansinisen kassin, jossa oli esite ja I LOVE PUHTAUS -rätin. En osallistunut arvontoihin.

-Selma-


MiniClean-messut

Olimme MiniClean-messuilla, jotka olivat siivousmessut Seinäjoki Areenassa. Siellä oli kaikenlaista siivoukseen liittyviä asioita. Siellä pidettiin myös luento, jonka aiheena oli rakennustyömaa ja pölyt.

Kiertelin eri pisteiden luona ja katselin vähän, mitä kaikkea siellä oli. Mielenkiintoisin messuosasto oli sellainen, jossa myytin pesukoneita: siellä oli pesukone, joka maksoi 4 000 euroa ja se kuulemma kesti 20 vuotta ja siinä oli, vaikka mitä eri ohjelmia.

Messut olivat minun mielestä ihan mielenkiintoinen kokemus. Jos jotain voisi kehittää, niin messut voitaisiin pitää siinä isomassa areenassa ja pisteitä voisi olla enemmän.

-Tuomas-


MiniClean-messut

Olin torstaina 12.4. MiniClean-messuilla luokkani ja äidinkielenopettajan kanssa. Messut olivat siivoukseen ja puhtaanapitoon perustuvat messut.

Kiertelin erilaisia siivouskojuja, siellä mainostettiin paljon 31 eri puhtausalaa ja niitten siivousmateriaaleja. Esim. siellä yhdessä kojussa mainostettiin pesukonetta, joka pesee 7 kiloa pyykkiä ja se oli toimivassa kunnossa 20 vuotta. Ja se maksoi 4 000 euroa. Sen yleisin käyttötarkoitus on pestä lattiamoppien moppiosia. Ja siinä koneessa oli vaikka minkälaisia ohjelmia.

Sain yhdestä kojusta vaaleanpunaisen Sedu-pussin. Mielestäni mielenkiintoisin messuosasto oli se, jossa kerrottiin siitä todella hyvästä pesukoneesta, joka sopii myös hyvin lapsiperheisiin.
Siellä oli myös yksi yritys, joka esitteli lasienpesukoneita, jolla pestäisiin isojen rakennuksien laseja. Messuilla oli myös luento, joka kertoi kosteus- ja homevauriokohteiden siivouksesta, luennon piti Niina Kesti.

Messuilta ei jäänyt mitään erikoista mieleen, muuta kuin se pesukone. Kotiin sain sieltä vietäväksi pinkin Sedu-pussin. Osallistuin arvontaan, mutta en voittanut mitään.

-Tanja-


MiniClean-messut Seinäjoki Areenassa

Olin Seinäjoen Areenassa, koska siellä järjestettiin MiniClean-messut, eli annettiin tietoa ja esiteltiin uusia siivousvälineitä siivousalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Olin messuilla oman luokkani ja opettajan kanssa. Tapahtuma oli 12.4.2018. Messuilla annettiin tietoa puhtausalasta, oikeista siivoustavoista sekä suojaimista, siellä esiteltiin erilaisia siivouskoneita ja välineitä, ja oli luento aiheesta saneeraushankkeen siivoustarpeet. Lisäksi messuilla esiteltiin eri yrityksiä ja heidän siivousvälineitään, -aineitaan sekä koneita, jotka ehkä tulevaisuudessa helpottaisivat työntekoa ja olisivat tehokkaita sekä kauan toimivia. Jokaisessa yritysesittelyssä oli ilmaisia karkkeja tai suklaata ja samalla sai osallistua kilpailuihin.

Minä istuin aluksi luokkani kanssa kuuntelemassa luentoa, mutta välillä kiertelin katsomassa, millaisia yrityksiä ja minkälaisia tarvikkeita ja hyötyjä esittelijät ja yrittäjät esittelivät messuasiakkaille. Välillä istuin ja ainakin yritin kuunnella luennon loppuun ja jotain uutta tietoa saada mieleeni.

En oikein osaa kyllä sanoa, mikä oli mielenkiintoisinta messuilla. Luulen, että mielenkiintoisin oli erilaisten siivousvälineiden ja koneiden esittely. Oli tosi erikoista, että työvälineet ja pölynimuri muistuttivat ihania ja värikkäitä hahmoja. Siivooja voi käyttää niitä vaikkapa päiväkodissa. Näitä ihania pölynimureita esitteli Alfa Cleaning Oy. Niitä myydään ja voi ostaa itselleen. Pölynimurit kiinnostavat kovasti lapsia. Toivoisin jonakin päivänä pääseväni työskentelemään päiväkotiin.
Alfa Cleaning myy hienoja Numatic, Fimao, Lindhus ja Maxima –merkkisiä siivouskoneita ja laitteita.
Muita messuilla olleita yrityksiä olivat muun muassa Lindström Oy (esittelyssä työvaatteet-hygieniapalvelut- siivoussuojaimet ja vaihtomatot) ja Esteri pesulakoneet Oy, joka esitteli pesulassa käytettäviä pesukoneita ja kuivureita eri siivousvälineille ja tekstiileille. 

Mieleeni jäi ihanat siivouskoneet ja imurit, varsinkin ne hymyilevät. En osallistunut mihinkään arvontaan. Otin mukaan esitteen ikkunapesimistä ja lisävälineistä.Opin luennosta, miten on todella tärkeätä pukeutua ja siivota ammattimaisin tavoin, että näkee siivoojan olevan ammattilainen. Tällä tapaa myös estetään mikrobien leviäminen.

Minulle jäi hyvä mieli messuista.

-Elina-


MiniClean-messut

Olin torstaina 12.4.2018 MiniClean- messuilla Seinäjoen Areenalla, olin siellä luokkakavereitten kanssa. Kyseessä oli siivousalan messut.
Aluksi kuuntelimme luentoa, sen jälkeen kiertelimme. Mielenkiintoisin messuosasto oli Esteri pesulakoneet Oy, siellä oli kestäviä, ja julmetun kalliita pesukoneita. Messuilta jäi mieleen ne kalliit pesukoneet.

-Eve-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti