torstai 31. toukokuuta 2018

KIRJOITELMIA AIHEESTA UNELMADUUNI

Kesän kynnyksellä Upankadun kakkosvuoden opiskelijat haaveilivat ja pistivät paperille, miltä näyttäisi unelmien työpäivä unelmien työpaikassa. Alla opiskelijoiden kirjoituksia.

 Päivä unelmien työpaikassa


On kuuma kesäpäivä. Herään herätyskellon soidessa kello 6.45. Nousen ylös sängystä ja menen keittiöön keittämään kahvia. Puen vaatteet ylleni ja mene keittiöön juomaan kupillisen kahvia ja syömään aamupalaa. Vien koiraani lenkille ja lähden autolla ajamaan kohti Helsingin keskustaa. Koirani on rodultaan collie. Oma koirani on kaverikoira, joten vien sen mukanani työpaikalle.
Saavun omaan kahvilaani. Ensimmäiseksi luon listan päivän töistä. Sitten, kun työntekijät ovat paikalla, kerron kaikille päivän ohjelman ja ohjeistan jokaiselle sen homman, mikä kuuluu heidän osaamisalueeseen. Työntekijäni ovat osa leipureita, osa on asiakaspalvelijoita ja osalla on eläinhoitotyökokemus. Ohjeistan, kuinka keittiö laitetaan valmiiksi ja kello 9:00 avaamme kahvilan.
Kun ensimmäiset asiakkaat saapuvat kello 9:12, oven päällä oleva kello soi. Asiakkailla on mukanaan valkoinen puudeli. Tervehdin asiakkaita iloisesti. Asiakkaat tilaavat kaksi lattekahvia, yhden kaakaon ja kaksi täytesämpylää. Kiitän tilauksesta ja pyydän heitä odotellessa viemään koiransa koirien leikkialueelle, jossa on pari ammattilaista touhuamassa koirien kanssa. Me haluamme, että täällä meidän kahvilassamme viihtyisi kaikki asiakkaat ja asiakkaiden koirat.
Loppupäivästä, kun viimeiset asiakkaat ovat lähteneet tyytyväisinä kahvilasta, suljemme kahvilan. Siivoamme kahvilan, keittiön, työntekijöiden taukotilan sekä minun työpisteeni.
Toivotan työkavereilleni hyvää päivänjatkoa ja laitan koirani hihnaan. Kutsun koirani takapenkille ja lähden ajamaan autollani kohti sitä kerrostaloa, jossa minä koirani kanssa asun. Kun saavun kotiin, olen kiitollinen, siitä kuinka kiva työpäivä minulla oli ja lähden koirani kanssa lenkille. Kun tulemme lenkiltä, annan koiralleni iltaruuan ja raikasta vettä. Kellon ollessa 21, kutsun koirani nukkumaan petilleen ja menen itsekin nukkumaan.

Selma

Minun unelmatyöpaikka tulevaisuudessa


Tahtoisisin kovasti päästä päiväkotiin työskentelemään, sillä pidän eri-ikäisistä lapsista. Eniten pidän hyvin energisistä ja lempeistä lapsista. Minua ei haittaa lasten huudot ja kiukuttelut eivätkä vaikeudet heidän kanssaan. Yritän auttaa, tukea, rohkaista, ratkaista riidat ja puhutella heitä, kun on tilanne huono tai he ovat yksinäisiä ja surullisia.

Työtehtäviini kuuluu siivota eri päiväkotien tiloja: leikki/opetushuoneet, wc+suihkutilat, ruokasali, nukkumatilat, käytävät. Tuon myös ruokaa lapsille ruokailuaikoina, neuvon tai autan tarpeen mukaan, voin myös olla mukana opetus- ja leikkituokioissa ja jopa leikkiä heidän kanssaan. Voin auttaa heitä lisäksi pukeutumisessa.

Työkaverini ovat ystävällisiä, auttavaisia, neuvokkaita, rehellisiä, puheliaita, aktiivisia ja avuliaita. Minulla on normaali työpäivä ja tulen töihin ajoissa ja aloitan työt klo 7. Poissa ollessani ilmoitan siitä työnantajalleni ja työkavereilleni. Työni loppuvat klo 16. Se on minulle sopiva työaika.

Työpaikka sijaitsee keskustassa. Päiväkodissa on hyvä olla ja se on viihtyisä paikka sekä lapsille että työntekijöille. Sen näkee heti ulkoa, että ulkona on tarpeeksi leikkipaikkoja ja iso piha. Rakennus on suuri.  

Elina


Päivä unelmien työpaikassani


Herään klo 9:50 aamulla, syön aamupalan, puen vaatteet päälle, harjaan hiukset ja pesen hampaat. Otan mukaan evääni ja työlaukun, jonka sisällä on tekemiäni hahmotelmiani ja töitäni. Lähden asunnostani ja lähden ajamaan autollani kohti työpaikkaa, joka on Tokion keskustassa Akamura-nimisellä kadulla.

Saavun työpaikalleni klo 10:30, kävelen portaita pitkin työpaikkaani, joka sijaitsee kolmannessa kerroksessa. Työpaikallani työkaverini tervehtivät minua, tervehdin heitä takaisin ja kävelen omaan toimistooni. Toimistossani on iso tietokone, jossa on kiinni kaksi monitoria, piirustuslauta, toinen työpöytä, jota käytän enimmäkseen hahmojen ensisijaiseen suunnitteluun ja hahmotelmaan. Minulla on pöytieni vieressä isot laatikostot, joissa on kaikkea mitä tarvitsen hahmojen piirtämiseen, 
muokkaamiseen, värittämiseen, koristelemiseen, hahmottamiseen ja lopullisiin päättelyihin. Meillä on hyvä ilmapiiri toimistossa, pyydän apua tarvittaessa muilta työntekijöiltä ja autan heitä, kun he tarvitsevat ja pyytävät apua.

Päiväni työ on luoda hahmo animesarjaan nimeltä Sword Fighter Wizardsiin.

Alan hahmotelemaan hahmo ulkonäköä, vaatteita, kehoa, silmien muotoa/ väriä, luonnetta ja alan kirjottaa hahmon taustatarinaa. Hahmon nimi on Aria Longsoul. Aria 18-vuotias nuori nainen, joka on kotoisiin Sora-nimisestä kylästä. Aria on perheensä toinen lapsi ja hänellä yksi vanhempi veli, joka on velho kuten hänkin. Aria on luonteeltaan ystävällinen, iloinen, vähän ujo ja on myös avulias. Hänen veljensä, 23-vuotias Akasuchiru Longsoul, on hänelle kaikista tärkein henkilö.

Akasuchiru ja Aria menettivät vanhempansa hyvin nuorina. Akasuchiru on luvannut suojelevansa rakasta pikkusiskoaan omalla hengellänsä. Hän ei anna armoa sille henkilölle, joka satuttaa hänen siskoaan. Akasuchiru on luonteeltaan kylmä, epäluuloinen, kostonhimoinen ja äkkipikainen. Hän on yrittänyt hillitä äkkipikaisuuttaan siskonsa takia. He molemmat opiskelevat U-izado Highssa. Aria on ensimmäistä vuotta koulussa ja Akasuchiru on viimeistä vuotta koulussa eli kuudennella luokalla.

Klo 14:20 menen ruokatauolle joka kestää klo 14: 40 asti minulla on eväänä itsetekemä kanasalaatti ja omenamehua. Ruokatauon jälkeen jatkan vielä töitä pari tuntia. Viimeistelen työni ja alan animoimaan hahmojeni liikkeitä ja eleitä.

Klo 16:30 lähden työpaikaltani ja ennen sitä näytän pomolleni tekemäni työt ja otan vastaan hyvän ja huonon kritiikin. Lähden työpaialtani ja ajan kotiin. Kotona lähetän vielä pomolleni sähköpostin töihini liittyvistä asoista.

Tanja
                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti